Stenhammarskakor
STENHAMMARSKAKOR
ca 85 st
300 g smör eller margarin
7½ dl vetemjöl
3 dl socker
½ tsk hjorthornssalt
1½ dl (75 g) korinter
1 dl (75 g) finhackad sötmandel
Pensling och garnering:
1 ägg
hackad sötmandel
Arbeta samman alla ingredienserna till en smidig deg. Dela den i 6 bitar och rulla ut dem till fingertjocka längder.
Lägg på en smord plåt eller bakplåtspapper och platta till dom något. Pensla med uppvispat ägg och strö över mandel.
Grädda mitt i ugnen ca 15 min i 175 grader. Skär i sneda bitar medan de är varma.
ca 85 st
300 g smör eller margarin
7½ dl vetemjöl
3 dl socker
½ tsk hjorthornssalt
1½ dl (75 g) korinter
1 dl (75 g) finhackad sötmandel
Pensling och garnering:
1 ägg
hackad sötmandel
Arbeta samman alla ingredienserna till en smidig deg. Dela den i 6 bitar och rulla ut dem till fingertjocka längder.
Lägg på en smord plåt eller bakplåtspapper och platta till dom något. Pensla med uppvispat ägg och strö över mandel.
Grädda mitt i ugnen ca 15 min i 175 grader. Skär i sneda bitar medan de är varma.
Kommentarer
Trackback