Hallongrottor
HALLONGROTTOR
40 st
200 g smör eller margarin
1 dl strösocker
1 dl vaniljsåspulver
3½ dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
hallonsylt
Rör smör och socker till en mjuk massa. Tillsätt vaniljsåspulvret och vetemjölet, som först blandas med bakpulvret. Arbeta snabbt ihop till en deg och forma den till en rulle. Är degen kladdig när den ska rullas ut - ställ den kallt en stund så blir den lättare att forma.
Skär rullen i 40 bitar, som läggs i små pappersformar. Gör en grop i varje degbit och fyll hålet med ca 1 tsk (det blir nästan mkt) fast sylt.
Grädda mitt i ugnen i ca 5 min i 225 grader.
Vilken tur att jag inte tycker om småkakor. Annars hade jag nog dreglat ner skrivbordet nu... Fina bilder! =)
Jag har delat med mig av dina recept till kamraterna på jobbet. Dom blev jätteglada, och tycker att din blogg är väldigt proffsig!
Mera kakor, hälsar dom!!!