Fudgesnittar
FUDGESNITTAR
ca 60 st
100 g smör
1 dl strösocker
1 msk sirap
1 msk vanillinsocker
1/2 dl kakao
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g kolafylld choklad, t ex Plopp
ca 60 st
100 g smör
1 dl strösocker
1 msk sirap
1 msk vanillinsocker
1/2 dl kakao
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g kolafylld choklad, t ex Plopp
Rör matfett och socker poröst, gärna med elvisp. Tillsätt sirap och vanillinsocker i matfettet. Blanda kakao, vetemjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten till en smuldeg.
Arbeta smuldegen med händerna till en deg. Grovhacka chokladen och blanda ner den i degen.
Forma degen till 4 fingertjocka längder. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Platta till längderna något med en gaffel.
Grädda längderna mitt i ugnen ca 10 minuter på 175 grader.
Skär längderna i sneda bitar medan de fortfarande är varma.
Låt kakorna kallna på galler.
Arbeta smuldegen med händerna till en deg. Grovhacka chokladen och blanda ner den i degen.
Forma degen till 4 fingertjocka längder. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Platta till längderna något med en gaffel.
Grädda längderna mitt i ugnen ca 10 minuter på 175 grader.
Skär längderna i sneda bitar medan de fortfarande är varma.
Låt kakorna kallna på galler.
Kommentarer
Trackback