Chokladsnurror
CHOKLADSNURROR
ca 40 st
3/4 dl socker
200 g smör eller margarin
1 äggula
5 dl vetemjöl
Till halva degen behövs:
2 msk kakao
1 dl grovhackade nötter
Hacka samman mjöl socker och matfett, knäck i ägget. Lägg hälften av degen i plastfilm och ställ i kylen.
Smaksätt den andra halvan med kakao och grovhackade nötter. Lägg degen i plastfilm och kyl den ca 1 timme.
Kavla ut degarna till 2 lika stora rektanglar ca 3 mm tjocka.
Lägg chokladdelen på den ljusa och rulla ihop varsamt till en rulle. Svep in i plastfilm och kyl om den känns kladdig.
Skär den i ½ cm tjocka skivor och lyft över på plåt.
Grädda mitt i ugnen ca 10 min i 175 grader.

Smaksätt den andra halvan med kakao och grovhackade nötter. Lägg degen i plastfilm och kyl den ca 1 timme.
Kavla ut degarna till 2 lika stora rektanglar ca 3 mm tjocka.
Lägg chokladdelen på den ljusa och rulla ihop varsamt till en rulle. Svep in i plastfilm och kyl om den känns kladdig.
Skär den i ½ cm tjocka skivor och lyft över på plåt.
Grädda mitt i ugnen ca 10 min i 175 grader.

Kommentarer
Postat av: Mosse
Dom HÄR fick vi aldrig smaka! Tog dom slut eller..?
Postat av: Heléna
Jag gjorde dom till Chrilles födelsedag i somras så jag hade inga...
Trackback