Brysselkex
BRYSSELKEX
ca 50 st
4½ - 5 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk vanillinsocker
200 g margarin eller smör
Garnering:
pärl eller strösocker
Hacka samman ingredienserna till degen.
Forma degen till rullar drygt 4 cm i diameter. Rulla dem i socker (jag färgade pärlsockret med några droppar karamellfärg). Lägg rullarna kallt, skär dem i skivor och lägg på smord plåt eller bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 10 min i 175 grader.
ca 50 st
4½ - 5 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk vanillinsocker
200 g margarin eller smör
Garnering:
pärl eller strösocker
Hacka samman ingredienserna till degen.
Forma degen till rullar drygt 4 cm i diameter. Rulla dem i socker (jag färgade pärlsockret med några droppar karamellfärg). Lägg rullarna kallt, skär dem i skivor och lägg på smord plåt eller bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 10 min i 175 grader.
Mammas sockerkaka
MAMMAS SOCKERKAKA
2 ägg
2 dl strösocker
2 3/4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vanillinsocker
50 g smält smör eller margarin
1 dl mjölk
Min snygga retroburk jag fått av min mamma passar perfekt att förvara sockerkakan i!
2 ägg
2 dl strösocker
2 3/4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vanillinsocker
50 g smält smör eller margarin
1 dl mjölk
Vispa ägg och socker poröst, blanda ihop dom torra ingredienserna och rör försiktigt ner det. Jag brukar röra ner det med en träslev. Sen häller jag mjölken i det smälta smöret och blandar i det då det är lagom varmt, rör ihop till en jämt smet men vispa inte.
Smörj formen och häll i kokos istället för ströbröd, mumsigt! Grädda lite längre ner än mitten i 175 grader i ca 35-40 min, du ser när den börjar släppa på kanterna (eller testa med en sticka).
Smörj formen och häll i kokos istället för ströbröd, mumsigt! Grädda lite längre ner än mitten i 175 grader i ca 35-40 min, du ser när den börjar släppa på kanterna (eller testa med en sticka).
Min snygga retroburk jag fått av min mamma passar perfekt att förvara sockerkakan i!