Mammas sockerkaka

MAMMAS SOCKERKAKA

2 ägg
2 dl strösocker
2 3/4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vanillinsocker
50 g smält smör eller margarin
1 dl mjölk

Vispa ägg och socker poröst, blanda ihop dom torra ingredienserna och rör försiktigt ner det. Jag brukar röra ner det med en träslev. Sen häller jag mjölken i det smälta smöret och blandar i det då det är lagom varmt, rör ihop till en jämt smet men vispa inte.
Smörj formen och häll i kokos istället för ströbröd, mumsigt!  Grädda lite längre ner än mitten i 175 grader i ca 35-40 min, du ser när den börjar släppa på kanterna (eller testa med en sticka).



123217-11


Min snygga retroburk jag fått av min mamma passar perfekt att förvara sockerkakan i!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback