Catrines gula kaka
CATRINES GULA KAKA
4 ägg
4 dl socker
4 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 dl kallt vatten
Smörj och bröa en långpanna (jag tog kokos istället för ströbröd). Vispa ägg och socker pösigt, blanda ner vatten, mjöl och bakpulver. Häll smeten i långpannan.
Grädda 20 minuter,175 grader. Låt sedan kakan svalna.
Glasyr:
200 g margarin
2 dl socker
2 äggulor
4 tsk vanillinsocker
Garnering: kokos
4 ägg
4 dl socker
4 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 dl kallt vatten
Smörj och bröa en långpanna (jag tog kokos istället för ströbröd). Vispa ägg och socker pösigt, blanda ner vatten, mjöl och bakpulver. Häll smeten i långpannan.
Grädda 20 minuter,175 grader. Låt sedan kakan svalna.
Glasyr:
200 g margarin
2 dl socker
2 äggulor
4 tsk vanillinsocker
Garnering: kokos
Tag det smälta avsvalnade margarinet blanda ner äggulor och socker, rör ihop smeten i en kastrull och låt den puttra sakta, rör hela tiden! När den tjocknat är den klar, tillsätt då vaniljsockret. Bred glasyren över den avsvalnade kakan, strö sedan kokos över, skär i bitar när glasyren stelnat.
Baka en plåt nu ikväll och njut!
Kommentarer
Trackback