Jennys renskavsgryta
Det här kanske inte är något riktigt recept men jag vet bara inte hur mycket det ska vara av varje, lite lagom sådär =)
JENNYS RENSKAVSGRYTA
1 pkt renskav (eller älg)
1 liten purjolök
1 brk creme fraiche
rökt skinka ca 150-175 g
grädde
ärtor ca 1 dl
svartpeppar
örtsalt
grönsaksbuljong
mjöl
soja
Fräs renskav och hackad purjolök, häll på lite grönsaksbuljong (bara ca 1-1½ dl vätska) och låt puttra en liten stund. Hacka skinkan och lägg i den, ärtorna, krydda med örtsalt och svartpeppar och strö över mjölet. Tillsätt creme fraiche och lite grädde tills det blir simmigt och gott, droppa i lite soya och låt puttra tills det känns bra.
Servera med jasminris och tomatklyftor (ett måste!).
JENNYS RENSKAVSGRYTA
1 pkt renskav (eller älg)
1 liten purjolök
1 brk creme fraiche
rökt skinka ca 150-175 g
grädde
ärtor ca 1 dl
svartpeppar
örtsalt
grönsaksbuljong
mjöl
soja
Fräs renskav och hackad purjolök, häll på lite grönsaksbuljong (bara ca 1-1½ dl vätska) och låt puttra en liten stund. Hacka skinkan och lägg i den, ärtorna, krydda med örtsalt och svartpeppar och strö över mjölet. Tillsätt creme fraiche och lite grädde tills det blir simmigt och gott, droppa i lite soya och låt puttra tills det känns bra.
Servera med jasminris och tomatklyftor (ett måste!).
Kommentarer
Postat av: Timo
Yummy.
Just DEN portionen skulle sitta finfint i min tomma mage just nu.
Vackert foto!
;-)
Trackback