Ryttarkaka
Vi kallar denna för Cathrines kokoskaka men den heter visst Ryttarkaka, den är enormt god!!!! Läs receptet noga innan ni börjar.
RYTTARKAKA
4 ägg
6 dl socker
Vispa detta i en bunke
3 dl mjöl
8 msk kakao
2 tsk vanillinsocker
2 krm salt
Blanda ihop
Häll ihop allt och rör om.
Blanda i 175 g avsvalnat margarin (och rör om förstås)
Häll i smörad långpanna, grädda i 15 minuter i 200 grader i mitten.
Glasyr:
75 g smör
2 dl socker
1 ½ dl grädde
1 dl sirap
1 påse kokos
Låt det sjuda på spisen under omrörning i 5 minuter.
Ta ut kakan och bred på glasyren, in i ugnen igen och grädda 10 minuter (fortfarande 200 grader)
Låt den svalna och skär i rutor (eller trekanter).
Den här kakan älskar jag fast jag gör en tjockare kaka och ringlar blockchoklad på! Ditt toppingrecept är bättre än mitt tror jag,ska testa
Ditt recept verkar bra, men en fråga hur många rutor blir det till slut?